Tuesday, March 02, 2010

kembali dgn PURPLE...

hwaaaaaaa..... lega rasa bila repot selesai dan sudah disubmit... blh la belek2 bnda laen plk... hmmm, kali ni aku kembali dgn PURPLE... sesaje nk ubah selera... hehehe... last week, cuti tiga hari sempena Maulud Nabi... besh! 1st time jugak aku bawak cik oyen keluar jln2 sorang diri... sblm ni, asyik berteman jerrr, tp kali ni aku nekad bwk cik oyen sendirian dan Alhamdulillah, semuanya selamat... w'pon janggal dan x pandai lg, aku tetap kena latih diri aku supaya biasakn diri... klu tidak, bila lg kan? hehehe...

last week jugak beratus duit aku mlayang shoping brg2 anak bulus... 

IAMS kitten - RM123
RC Babycat - RM30
Litter Sand -  RM30
Brewer Yeast - RM30
Botol Susu - RM5
Water Feeder - RM12
----------------------------
Jumlah = RM 230

lps tu plk g buat 4 tagged lagi utk anak2 bulus yg laen plus 1 Muna pesan... dia nk pakaikn utk hero dia, si Nini... hehehe... Muna terbekanan lps tgk pic Bubu pakai name tag... mlayang lagi rm40.. adoyai!

xtvt laen, g beli bahan n barang2 kek.. setengahnya anak buah aku pesan n setengahnya utk aku nk cuba resepi baru... moga2 rajin la aku membuatnya nnti... smgt berkobar2 sementelah tgk akak aku dh bukak kdai kek.. lps ni blh bljr buat kek free lah yerrr... hehehehe... 

cuti kali ni, sempat juga kami adik beradik g mandi manda kat pusat peranginan... almaklum la, skrg mmg panas terik... sekurang2nya dpt berendam sekejap pon jadilah di bwh air terjun... hehehe.. itupun, dh berpeluh blk lps naik ke tanah... hahhhhhhhh... panas betul! sepanas hati ini... ngeh2...

p/s: ops! sory, n3 kali ni x de gambar, cameranya sudah tidak ada, kena himpun duit blk utk sambar baru punya... duit, marilah kau duit... hahaha....

8 comments:

muna said...

dah siap ke? hihihi. kasik acc no ngan jumlah perlu dibayar, nanti aku bank in kan :D

shai,
aku tetiba jatuh cinta ngan rabbit la! ingat nak bela seko :"> nanti aku nak beli tag tuk dia sekali.

en. AMD said...

kebetulan aku pon tgh survey rabbit... mmg mcm nk bela, tp takut x sempat nk kesah... berkenan giler jenis anggora bercelak...

Misz Pinkie Winkie said...

wahh...
shopping sakan tuk anak bulus.
wahh..masing2 berkenan ngan rabbit
lin plak berkenan nak bela sugar glider.
tapie takut kene ngapp ngan anak bulus jerk.
nice blog dengan wajah baru.

en. AMD said...

tu arrr lin, AMD takut nnti x terjaga... anak bulus yg ada pon kdg2 x menang tgn jugak.. hehe...

Dodoi dh kna adopt ek?
nnti citer k...

Marissa said...

bagus ke brewer yeaset tu? itu apa kegunaannya? uhuhu.. tak pandai la macam2 ni.. tau makanan, pencuci telinga, shampoo dgn ubat kutu je.. hik..hik..

en. AMD said...

marissa, sy pon baru nak cuba... dan setelah mencubanya, anak2 bulus suka kecuali Ako... langsung dia x teringin nk mkn... yg laen2 skali letak dh habes diaorg sapu.. brewer yeast ni bagus untuk skin n coat... yg sy beli ni, dia rasa garlic.. ada omega 3 n vitamin b...

catz_lover said...

ok la tue...syg punya pasal kan

en. AMD said...

hehe... Shark punya anak2 bulus lg mengagumkan... byk lak tu...
gerammmm.....