Sunday, December 26, 2010

si hitam manis dh setahun ya...


My Koyla turned 1 year old last Wednesday

 Koyla belagak DIVA...

sian Koyla, lately asyik kena 'gomol' je dgn Perd...
mungkin dh disebabkn semakin dewasa, dia berubah lebih manja dgn aku...
si hitam manis aku ni sgt cun la... hahaha
sayang kamu Koyla!

Friday, December 24, 2010

Teh dan anak2...

OMG, lamanya x menulis d sini... ntah masih ada yg mahu menjengah ke sini lg ke tidak... huhuhu... x per lah, kita warm up kan dlu dgn perihal anak2 si Teh... igt lg Teh? Klik di sini.
terkejut aku masa g rumah akak aku baru2 ni... qupa2nya si Teh dh beranak 4 dah, dh besar2 pon anak2 dia, ligat lari sana sini, geram tgk...
 
Teh terkini...

comel2 je kan nengok anak2 kucing ni... bapak diorg oren, tu sbb ada sekor yg terlekat oren tu... huhu
 
*p/s : aku je lg yg blm timang cucu...sob sob...

Monday, October 25, 2010

hmmm.... unik?

jumpa pic2 ni kat tnet... menarik sangat...
hahaha

sila check mata anda? anda rabun atau tidak???
sangat berguna utk sape2 yg nk ambil ujian memandu ... hehe

free at last!
hahaha... utk sape2 yg dah berpisah atau putus kaseh...

kek pregnant... sexy siot....

dah kuar dh babynya... huhu... cumel x?

sape2 yg kena harass kat tempat keje, sila bg kek ni kat bos... huhu

yg kat bawh ni plak, kek2 yg confirm aku x mo makan....
eiuwwwww..... x sanggop...





kamu sanggop???

Sunday, October 24, 2010

hapdet header...

hwaaaaa... akhirnya dpt jugak hapdet header... lega...
perasan x perbezaan dgn yg sblm ini? 

singgah sebentar...

hai semua... rindu x dgn Mocha????
hehe... dh lama kan Mocha x expose kat sini...
Abi sibuk, tu sbb hr ni Mocha jd secretary Abi update blog yg dh b'sawang ni...
ini pon, Mocha curik2 senyap2 je buat keje ni....

ini la pic Mocha yg terbaru... comot dan 'belemoih' kan Mocha...
masa ni Mocha baru lepas mandi, x sempat Abi keringkan betul2 Mocha dh larikkk...
Mocha x tahan Abi asyik gomol2 Mocha... hehehe...
Abi potong rambut Mocha jugak, terutamanya kat bhgn yg bersimpul...

hensem x Mocha pose mcm nih??? ke nampak ganas???
ini adalah pose utk ngorat Bubu... tp Bubu x layan Mocha... ishk ishk sedikh...

haaa.... Mocha pose mcm ni plak, biar Bubu terbuntang bijik mata...
org pose manja2 dia x hirau, skrg org pose sexy plk... 
ops! kamu tutup mata!... pose ini hanya utk Bubu saja ye....

argh, ngantuk la plk....
lepas2 mandi ni rasa nyaman je... lena pon sodap nihhh....
zzzzz.....

last week Abi mmg bz sgt2...
lagi2 dgn Mea demam... Abi dh bwk dia g vet dah...
Abi cakap doktor mskkan termo dlm punggong Mea... doktor cucuk Mea jugak...
kesian Mea... tp skrg Mea dh OK... 
dh mula rancak2 maen dgn kitaorg... adek bongsu kitaorg ni ligat jugak tau...
makan pon kuat, suka curik mknn Cocoa n Ako... huhuhu...

alamak! Abi dh dtg lerr... nnti dia pukul punggong Mocha!
larikkkkkkkkk!!!!

Wednesday, October 06, 2010

legaaa...

owh, agak lama rupanya menyepi... hmmm...
lately, masa byk difokuskan utk Mea Miya...
pagi Jumaat sudah, mandikan Mea dgn Mocha...
Mea sgt behave je time mandikan dia...
kondisi Mea masih OK pada hari yg sama... ligat je dia maen...
masuk hari Sabtu Mea sudah murung... asyik tido je keje dia...
sy sgt risau! maybe dia demam... 
bg makan ayam rebus pon x nak... cuma minum sup ayam je...
tp kibbles n air putih still dia minum mcm biasa...
dua tiga hari jugak la dia mcm tu...
Alhamdulillah, blk keje petang td tgk Mea dh mula OK... 
Mea dh mula bergerak aktif jalan2 n makan dgn byk...
Syukur, harap keadaan Mea akan bertambah baik...
15hb ni perlu divaksin pula utk kali ke 3... hrp2 semuanya akan OK...



video

*p/s : si Mocha plk habes bulu dia kena gunting...
hehehe... kesian dia... byk yg bersimpul...

Thursday, September 30, 2010

kapkek raya...

kapkek masa raya hari tu...
buat masa raya ke-4 setelah oven dah OK akibat overload masa mlm raya... haha
buat juga kek choc moist with cheese dan spagheti...
buat utk kawan2 sekeje dtg beraya... tp diaorg x jd dtg sbb dah lewat...
hampir2 Maghrib Rahim & Zakuan dtg sbb mlm tu kitaorg nk g SP & Kulim plk utk beraya... 
syiok sbb Chef Rahim puji choc moist n spagheti aku wat...
spagheti tu pon aku amek resepi dr dia dulu2 masa still menyewa bujang kat KL...
TQ juga sbb ada tips2 tambahan yg dikasi...

 hmmm... lelehan blueberi... i liked...

*p/s : lupa nk snap pic spagheti... huhu...

Wednesday, September 29, 2010

Mea Miya

Name : Mea Miya
Sex : Female
D.O.B. : 15 May 2010
Color : White (Odd-eyed)


(^___^)""

Tuesday, September 28, 2010

C.H.I.N.T.A

fuhhh, naseb baek aku tercongok dpn TV ptg smlm...
kalau tidak sah2 aku ter'missed' citer ni yg dh lama aku tunggu2...
nampaknya tiap2 ptg lps blk keje ngadap TV le aku jawabnya...
dh lama x tgk slot akasia ni selepas citer ilusi habes...
citer sblm ni Epilog Syurga Cinta ntah sbb ape tah aku x brp nk berkenan w'pon ada mia...
dr segi pembacaan jln cerita sblm ni, hrp2 CHINTA x mengecewakan
dan sudah dibuktikan dlm episod 1 semalam... boleh tahan...
aku tetap suka Fasha w'pon ramai yg x suka dia... 
ops!!! aku bkn die hard fan dia ye... tp aku suka dia berlakon...
hmmm, tp kan ada jugak org yang x suka Fasha tp nak juga tengok cite Fasha berlakon... 
x kisah la kan... hahaha... tp klu aku, klu x suka sah2 aku tukar chanel laen
cthnya klu ada si NH & MS tu... hahaha... geli! sori to their fans... huhu

 
*p/s : x sabar nk tunggu part Farahdhiya... comel dia berhijab

Friday, September 24, 2010

Bibiana Layola aka Bibi

Name : Bibiana Layola @ Bibi
Age : 6 months
Sex : Female
Breed : Mix Bengal (Marble)

 Bibiana masa baru sampai rumah
Bibiana Layola ni adalah kawan aku punya...
dia baru beli sgt2, tapi dia ada mslh sikit nk jaga, so dia minta tlg aku jagakan...
nama pon dia blm letak, dia suh aku je letakkan...
aku taruk je Bibiana Layola, mcm sweet je dgn dia... hehehe
 
kesian dia kena masuk cage...
mula2 lepas dlm rumah, lari lintang pukang, jenuh tangkap...
takpe lah masuk cage dlu, bg calm sket sementara nk berkawan dgn abg2 n akak2 yg laen...
x mulut bising Bibi ni... perlahan je suara dia...


 Bengal sbnrnya bukanlah favourite aku,
tp lepas tgk betul2 waaaaaaaaaaaaaaa i like la..... hehehe
dh mcm american shorhair versi orenje...
x pe Bibi, Bibi duduk dgn uncle ye... InsyaAllah, Uncle akan jaga Bibi elok2...
Bibi pon jgn buat perangai tau... kwn elok2 dgn akak2 abg2...


Monday, September 20, 2010

cocktail???

turun rumah pagi raya ke-2 tgk2 akak ipar aku tgh buat ini...ntah apa nk sebut... 
sebesen besar ko dia buat, biasala time2 raya gini rumah penuh dekat 30 org... haha
mcm cocktail buah2an pon ye jugak...tp ada masuk mayonis... 
laen2 bahan, buah epal, buah2an campuran, nata de coo & susu segar...
sedappp... aku suka... rasa masam2 manis gitu...
aku cuma jd tukang buka bekas + tukang makan... haha


*p/s : suka dpt bljr resepi baru...

Sunday, September 19, 2010

Salam AidilFitri - Cocoa

Salam AidilFitri dr Cocoa...
raya sebulan kan? so x salah kan klu Cocoa still nk wish...
lepas ni turn kwn2 Cocoa yg laen plk...

Cocoa dh gumuk la skrg...
Cocoa sgt suka makan vita troy nutripet yg Abi bagi tu...
pantang Abi sua jari, Cocoa jilat sampai licin...
sedappppp... hehehe
(^_______^)

Saturday, September 11, 2010

Salam Aidilfitri...

Tuesday, September 07, 2010

mari menyimpul kaseh...

halo semua... lama jugak ye x jenguk sini...
x sempat ke atau malas ke? hahaha...
mgu ni masih lagi keje... x minta cuti lg pon... haishhh
raya dh nak dekat, byk lagi benda nk kena buat... kemas rumah x habes2...
shopping raya pon dh setle, cuma ada brg sket2 je lg yg perlu ditambah...
TV baru pon dh beli since yg lama rosak... melayang duit aku...
so, anak2 buah sekalian, duit raya utk kamu thn ini ngak ada ye... 
kamu ngadap je lah TV tu pagi2 raya nnti....hehehe

smlm baru gatal nk menyimpul kaseh...
hambek ko, dh dekat2 nk raya baru gatal nk simpul2...
nak beli mahal kan, so buat lah sendiri... huhu

mula menyimpul kaseh...

serunding ikan...

baru simpul sket, tp badan dh lenguh2...
mmg sakit belakang ngadap bnda nih... nanti smbg laen...
apa lagi? goreng la.... huhuhu

*p/s : bhn2 adunan kueh raya blm disentuh... yg itu bila mau siap daaa...
...

Sunday, August 29, 2010

a day trip to KL...

OMG... cuti sakan aku ye... hahaha
sedangkan pergi KL blk hari 1 hari je... tp cuti blog berhari2... haha
penangan trn KL last Tuesday tu qupenyaaa... lotih gilos...
pergi sana mmg seperti yg dirancang...
pagi Selasa tu bertolak ke sana dlm pkl 11 pagi...
sampai dlm pkl 3 lebih2 mcm tu la...

lalu plk kwsn aku tinggal dulu... aiyoooo, byk betul perubahan...
rindu sgttt suasana kat situ...
then terus ke IKEA sbb member aku nk shoping brg sana...
aku x beli apa2 pon sbb mmg bertujuan nk teman dia semata...

selesai shoping, jln2 area IKANO je... 
yang pasti tentulah singgah petshop nya... haha
sesi cuci2 mata...

sweet American Curl... sgt2 comel...

si bengal yg gumuk... huhu

favourite aku, tentulah ASH... sgt2 geram...
muka x nampak, biasalah curik2 snap pic kat tempat2 mcm ni, takut... hehe

'celapak' je diaorg bila staf situ msk... manja betul... 
diam2 je bila org tu belek2 telinga diaorg...

diaorg punya mainecoon sudah terjual... x dpt nk nengok...
cuma dpt nengok tag harga semua je yg ada... 
so agak2 lh sendirik ye harga anak2 bulus kat sini...
hanjeng2 kat situ pon sgt2 gebus...

aku sempat survey, brg2 yg aku carik x de pon.. hmmm...
harga IAMS x tahu plk berapa, mls nk tnya... hahaha

kemudian patah blk ke IKEA sbb teringin nk berbuka mkn meatball...
masa ddk 2 thn kat Damansara dulu langsung x teringin nk makan sana w'pon slalu lepak2 area the Curve tuh...
ntah kenapa kali ni teringin plk nk cuba...

nah ko... 10 ketul terus ordernya... tamak btl...
last2 muak jugak akhirnya... hahaha...

ops! 10x aku pikir nk taruk pic nih... OMG gumuknya...
dah sama naek dgn Mocha... haishhh....

 kawan aku makan ayam sbb dia berpantang makan daging...

selesai berbuka, jln2 jap area The Curve tgk perubahan kat sana..
byk decoration utk persiapan hari raya...
ada la bergambar sket2... hehe...

around 8.45 terus gerak KLIA...
adik kawan aku naik flight ke Jerman jam 2 pagi
jadi perlu ada di sana dlm pkl 10 - 11 mlm...
sampai sana lepak2 jap sambil adik dia check in...

lengang je KLIA time2 mcm ni...

selesai semua, sesi bersalam2an...
nampak adik kawan aku cool je nk tinggalkn Malaysia...
dlm hati siapa tahu kan... si abang sudah bersedih2... huhu

dlm 12.30 kami gerak blk ke utara...
singgah sebentar di Restoran Jejambat kat Sg buloh...
bersahur siap2 dgn KFC aja

teringin nk mkn yg shrimp itu, akhirnya tidak habes jugak...
muak meatball td masih belum hilang agaknya...
x heran la gumuk semacam je kan... makan apa2 ntah... hahaha... 

sambung perjalanan... punya la qenggah nyanyi kuat2 supaya x ngantuk...
tp x terdaya, mengantuk jugak akhirnya... haha
berhenti tertidur sebentar di Sg Perak... hampir dua jam di situ...
jam 7 baru sampai A.Star... sampai rumah kwn aku, mandi2 siap2...
tidak terus blk ke rumah aku... tp langsung trus g keje...
dh bawak siap2 baju spare utk keje...
lewat 1 jam, naseb baek dh bgtau bos... huhu..
habes keje, blk rumah, terus tersadai x sedor diri... huhu

sekian punca2 blog cuti panjang...
keletihan yg melampau menyebabkan x mampu menjengah ke sini...
cuma sesekali blogwalking citer kawan2 yg dh byk aku ketinggalan...
huhu... ~(-__-)"

Tuesday, August 24, 2010

C.U.T.I

Hari ni C.U.T.I
InsyaAllah, pagi ni akan turun KL
just teman kawan htr adik dia ke KLIA...
pegi balik hari rasanya...
sure perjalann yg memenatkan...
A.STAR ---> KL ---> A.STAR in one day...
bulan2 posa plk....
moga2 semuanya OK...
BYE

Monday, August 23, 2010

Maru Maru...

WOW! its cool bila tgk video pasal si Maru ni...
sgt2 adorable... funny lak tu...
actually, aku baca thread2 kat forum PF hari ni,
so tertarik dgn video si Maru ni...
mula lah aku layan n donload habes video dia kat youtube...
mungkin dh ramai yg tau psl si Maru ni, tp aku baru je tau... hehehe
TQ Kak Zai for da tread n intro me to Maru...

jom layan salah satu video Maru...


*p/s : esok cuti... hoyey! hoyey!
...

Sunday, August 22, 2010

Perd outing day...

lps blk keje td, rehat2 jap... then bwk Perd kuar rumah...
bagi dia pakai cat lead yg baru beli hari tu...
kalau x pakaikan, alamatnya jenuh kejar le jawabnya...

tengok, habes dia msk dlm pasu pokok daun bawang mak aku...
haishhh... dipijak2nya... digigit2nya pokok daun bawang tu...

argh, padan muke... ntah apa dia rasa tah...
selamba dia g gesel muke dia kat btg berduri tu... hehehe...
dh le penakut... nampak org x kenal je, trus lari nyorok tepi tangga...
haha.. Perd ooo Perd...
 

Thursday, August 19, 2010

Everyone had a secret...

"Got a secret? Can u keep it?
swear this one u'll save...
better lock it in ur pocket
taking this one to da grave
If i show u, then i know u
won't tell what i said
'cause two can keep a secret
if one of them is dead..."
                                   
                                 -"Secret" by The Pierces

haha.. OMG, aku dh addict dgn Pretty Little Liars ni...
TQ kiera for promote this series in ur blog...
i pon dah addicted mcm u... hehe 
already finished download episode 10..
wow! mmg best!


Tuesday, August 17, 2010

Koyla si gadis sunti...

cukuplah mood marah2 pagi td... 
d bln puasa ni kena byk2 bersabar kan...
kita tgk pula pic si Koyla ni, lama x update pasal dia... 
dh jadi gadis sunti dh pon... tp masih malu2...
bila bg makan, mula dia nk harrass kita... hehehe
klu bg vitamin plk, langsung x nak makan... haishhhh

beza bnor dr zaman kecik2 dulu...

n3 lepas geram


pagi2 lagi sudah buat aku brrrrr....
geram betul... dh la puasa, dh buat aku maki hamun...
dah setahun lebih 'ko' buat perangai nih...
x serik2...

sengaja nk lepas geram kat sini...
mana bley tahan beb, tiap kali selisih dgn 'ko', pasti ko buat perangai nih...
aiyooo... x kira di mana2... jln bengkok ke, lurus ke, semua 'ko' bantai bawa laju mkn jln org...
blom puas kena honnn lagi agaknya yee...

mmg kurang ajar!
aku x kira, 'ko' mmg dh melampau!
aku x peduli, w'pon aku tahu 'ko' mak kpd org yg aku knal...
'ko' keje di pusat kesihatan, tp 'ko' x pedulikan keselamatn org laen di jln raya...


mentang2 aku naek moto, 'ko' boleh bantai igt jln tu mcm mak bapak 'ko' punya...
haishhhh... geram betullll!

aku bukan cakap aku bagus drive, aku pon bukan cekap drive...
tu sbb aku g keje nek moto, mls nk drive jln sempit2...
tp 'ko' dah melampau2... pikir la sket keselamatan org len...
cilakak betul la...


*p/s : sori, pagi2 dh 'meletup' kat sini...

Monday, August 16, 2010

kucing2 petshop...

hoyey... hoyey... hoyey...
TQ Sabrina & passionfash! sbb sudi amik order utk orgaderm tuh...
of course i akan order dgn u... mmg dh lama cari bnda alah tu ...

okeh, skrg layan pic yg disnap dkt petshop kat tgh2 bandar...
dlu kedai ni slalu aku beli brg2 anak bulus, tp skrg dh ada kedai murah,
so aku dtg sini tinjau2 kecomelan pets nya sahaja...
mcm2 pets ada kat sini dr kucing, arnab, ikan, ayam, burung,
sugar glider, kura-kura, hamster, guinea pig, mahupun cengkerik2 n ulat2... haha

si kelabu ni sgt lawa... buat hal sendiri je...
cik oyen yg come lote... melentokkk je dia... kaler oren aku blm ada lg kan???
mainecoon ni sgt comel, tp tidak mahu berpaling plk... harga RM650

ini pon cumel, sweet je muke dia...

 BSH yg aku idamkn sgt2... sudah turun harga, dari RM1600 ke RM1200...

 bengal... mmg mengancam... juga ribu raban...

ntah kenapa gmbar2 kucing yg aku snap smua x nak paling muka...
maybe sbb snap curik2 kot... hehehe... takut tokei kedai marah...
byk lg sebenarnya kucing2 yg ada kat situ...
aku hampir membeli sepsang anak arnab kaler putih melepak n chessnut...
tp tidak jadi, takut tidak terjaga nnti...

*p/s : sori, gambar tidak cantik, snap guna phone shj...
geram tgk kucing2 ituuuuuuuuuu...
...