Wednesday, February 03, 2010

Suka dalam Duka...

hmmm... ntah le, prasaan aku skrg agak serabut.. ada suka, ada duka... sepanjang hari ni, my mood is OK je... then, bru je jap td kerisauan dtg bertandang di  sudut hatiku... (alahai, sempat lg tu nk berbahasa berbunga2)... let me tell about a happy thing 1st... happy kerana pic Ako menang no. 2 untuk contest I LOVE MY PET CONTEST oleh empatapril.com... Khairil & Wawa (empatapril.com) siap bg cert lg as appreciation for support their blog... TQ Khai n Wawa... next time buat contest lg ya... nk tahu hadiah yg aku dpt???
-75% RASAMAS discount vouchers
-60% AYAMAS discount vouchers
-50% PIZZA HUT discount vouchers
-50% KFC discount vouchers

best kan??? bertambah2 gumuk la aku jwbnya.... hehehe... (^_^)*

cert dr Khai n Wawa

n perkara sedih nya adalh kerana kaki Mocha terseliuh!!! hwuaaaaaaaa... risau sgt2 nih... perkara ni berlaku baru sgt2... blk opis td aku tgk dia OK ja, aku x tahulah klu2 aku x perasan... lps solat maghrib td, masa time aku nk bg makan, bru aku perasan Mocha nmpak diam je.. lps tu aku amik dia, check2 baru dpt tau kaki kanan depan dia mcm terseliuh... dia jln capit2... hwaaaaaa.... aku dgn perasaan cemas, x tau nk buat apa, aku pegang kaki dia, urut pelan2... dlm kepala otak aku mula terbayang si yaya (kucing yg aku tgk kat penang dlu) jln mengesot2... nak je aku bwk pergi mengurut... mslhnye ade ke tukang urut kucing? nk bwk g vet mcm x padan... dh ler jauh... kwn aku kat fb cakap dia akan elok sendirik2, anak kucing dia pernah terseliuh jatuh pokok... hmmm, ponin.. ponin.. hopefully Mocha akan OK la lps ni.. x tahulah apa sbbnya kaki dia terseliuh... tp aku tgk dia still aktif semacam je after aku lepas dia main.. berlari jugak dia, cuma agak capit2 sikit je...  Mocha, cepat sembuh ye sayang....

5 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

alolo ciannya mocha
amdie jgn risau kucing lin pon ada yang pernah terseliuh.
padahal duduk dalam cage jerk.
kitten jugak...mungkin dia memanjat2 pastue terseliuh.
jgn urut..biar baik sendirie.
dia monyok sbb demam.
standart kucing kalo terseliuh akan demam terkejut.
maybe 1 minggu baru akan ok.
jgn cemas yerk.

en. AMD said...

Owh ya ka??? qiso btl amd smlm... takut jd apa2 kat dia... amd pon rasa mcm dia panjat cage dan terseliuh... hope dia akan OK la lps ni... TQ ya Lin...

Misz Pinkie Winkie said...

sama-sama amdie.

iela said...

huhu..anak Oleo pon pernah gak terencot2 mcm kaki terseliuh.. yang sy perasan anak Oleo suka tdo beralaskan kaki dia..lepas tu mcm kebas2 la kot... huhu..selang sehari lepas tu baru la ok..
Jangan risau sgt :P

en. AMD said...

ye ke? anak Oleo yg mana satu? Tomei atau yg x bernama lagi tu?

hehe... x pernah jd camni, tu sbb qiso terlebeh.. skrg dh cool dah... hehe...