Sunday, January 17, 2010

"Gud Thing"

Hari ni cuti sempena Hari Keputeraan Sultan Kedah... syoknya, dpt relax2 kat rmh... smlm brg yg aku order dr Singapore dh sampai.. lega qasa... dpt jugak brg yg aku nak kan sgt tuh... tp, smlm brg tu bknnya btl2 smpai dpn rumah, tp aku yg terpaksa g amik sendiri dekat pekan sbb perkhidmatan GDex x msk kampung aku... nmpak sgt kg aku jauh di hulu kan... hua hua hua... dh la masa sampai tuh, aku x mandi apa lagi, kelam kabut dibuatnya.. seb baik p.cik tu sanggup tunggu... hehehe... TQ tu Ateh sbb tlg aku dlm m'dptkn brg kesayangan aku tuh... TQ ya my pren...

n alang2 aku dh kuar pekan, langsunglah aku g beli brg2 anak2 bulus skali memandangkn pasir n blackwood dh nk habes... tp kali ni aku rasa nk tgk  brg2 kat petshop lain tgk, nk survey2... 1st skali aku g petshop kat simpang kuala... kat situ ada diaorg jual sekor je kitten yg mcm garfield... cumel sesangat... tp harga dia mak aiii, rm1700.. lps tu aku tnya pasal blackwood, diaorg x jual pek besar, jual yg pek timbang je, 1kg blackwood kitten = rm18.50, mahal 50 sen drpd kedai yg aku biasa pergi... x jd lah aku nk amik... tp kat sini RC byk murah... pek timbang 1kg RC Babycat = rm24, murah rm6 drpd kedai auntie yg aku amik dulu.. lastly aku cuma beli 2 rantai loceng je dgn natural pet skin n coat supplement, itu pon aku beli 1 sacket je sbb nk cuba n tgk hasil dia dulu mcmmana...


 rantai loceng n supplement

then aku k kdai yg dekat pasar bsr, sblm ni pernh pergi area situ tp x jumpa, maybe sbb kdai tu tutup kot.. kali ni nasib baik aku jumpa n ada 2 kdai kat situ... 1st kdai survey harga blackwood... pek blackwood 7.5kg kitten = rm120, murah rm15 drpd yg slalu beli... pek 3.63kg x de tp ada plk pek baru 3kg = rm55, aku amik pek ni je sbb dh tgh bulan, cdgnya bulan dpn baru dtg sini beli pek 7.5kg plk... biasanya dulu beli pek 3.63kg = rm62, kira x lari byk sgt lah harga dia... 2nd kedai, aku tgk ada iams.. waaaaa, ni yg best nih... iams 9.07kg kitten = rm130... wah, untung tuh, nmpaknya anak2 bulus aku akn bertukar kpd iams blk la.... aku dh tnya uncle tuh, stok iams akn selalu ada, x perlu risau katanya... hehehehe.... akhirnya jumpa jugak kdai yg best.. uncle tu pon ramah, cuma kdai area sini x de plk jual pets, hanya brg2 pets je... aku congak2 blk, rasanya lebih berbaloi kalau aku tukar ke iams blk, rm130 utk 9.07kg drpd rm120 utk 7.5kg bagi blackwood... next months sure sy dtg sini blk ya uncle.. hehehe.. aku cuma beli 10 liter litter sand je kat kedai tuh dgn harga rm20....


blackwood kitten 3kg n litter sand katty je...

kemudian aku g pacific sbb terigt nk amik balik tags rantai yg aku buat dulu...  cuba buat satu dulu, klu OK, akn buat utk yg laen2 jugak... dh dekat sebulan rasanya aku lupa amik.. lps buat hr tu, trus aku jln2 sampai lupa.. hahaha... seb baik ada.... then, singgah kdai mag kesukaan aku...


tags rantai yg ada nama anak bulus n no. fon akuk... rm10

hbs semua brg2 yg nk dibeli, trus blk rmh.... cuma satu bnda je yg x jd nk buat.. dh dekat nk sampai rmh, baru igt.. aku lupa nk cuci gmbr...  hahaha... dh siap bwk cd dh pon, tp lupa jugak akhirnya... tetap lupa kan... hehehehe.. namanya pon manusia.. ye x????

8 comments:

Qisha said...

comelnya rantai tu..nak jugak..

en. AMD said...

td dh pakaikan kat Bubu.. nampaknya mcm OK... lps ni boleh la buat utk yg laen2 jugak.. hehe

umi_e said...

anak2 kak e tak selea makan RC, SP, AIMS dan apatah lagi yg ada kat supermarket... susah hati betul dgn kecerewetan anak2 kak e tu. Dorang nak makan satu jenis je jenama AVODERM - basic ingredients dia avocado - pelik sungguh... dah lebih setahun makan tu je tak jemu2... kalau kasi brand lain depa tak

Misz Pinkie Winkie said...

amdie.
coemlnya rantai tue.
jgn lupa wat tuk amdie skalie.
kompem sangta comel.
nak jugakkkkk.
naperlah kat kl nie tak de.
takde @ lin ynag tak g carik.hehhheh

en. AMD said...

oh ya ke kak kak e... mahal x avoderm tuh? kat utara ni susah skit nk dpt variety mknn kuceng... dh pernh cuba x tukar sikit2? maksudnya campukn dulu mknn jns lama dgn mknn jns baru yg nk ditukar.. ikut sukatan, 50-50, 70-30, last skali bru 100% mknn baru... hehehe, sy buat mcm tu klu nk tukar mknn diaorg, ikut petua dr forumers PF laen... hehehe

rantai yg mana satu Lin? yg tags besi tu ek? tags tu je rm5 skali dgn tulis, n rantai rm5 jugak.. rantai tu blh dipotong 2... rasanya kat KL pon ada, kat KL kan mcm2 ada... hehehe

AReF!ftH said...

huhu...qhajin sgguh dok berjalan beli benda2 kucing nih..OOo...tuh la rantai yg hg lupa nk amik tuh kan??AHAHAH..sib baik tokei kedai tuh x buang..huhuuh

Princess Ayang said...

salam.. 1st time masuk sini..
terjumpa masa blogwalking..
nk tanya sikit, kt mana kedai yg dpt rc babycat murah tu?
sy org kedah tp keja kt kl..
sesekali balik nk gak p memborong brg kucing..sbb org kata kt kedah murah lg..

Qistina said...

rantai tu.....nak buat juga la....comel je pakai kn pada anak bulus..